Wiki voor kinderen

Het internet biedt ons allemaal enorm veel mogelijkheden. Er is oneindig veel informatie op het internet te vinden en ook het kopen van kleding en andere producten is een stuk eenvoudiger geworden. Het internet biedt dus enorm veel kansen voor een ieder om meer te kunnen weten en uitzoeken.

Veel ouders vinden het internet voor hun kinderen echter vooral een bedreiging. De enorme hoeveelheid informatie die op het internet te vinden is, is natuurlijk ook niet allemaal even geschikt voor de ogen en hersenen van kinderen. Via reguliere informatiebronnen zoals Wikipedia is er veel informatie te vinden over dingen waar u liever van heeft dat uw kinderen ze niet te weten komen.

Om een veiliger en prettiger zoekomgeving voor kinderen te bieden is Wiki voor kinderen ontstaan. Wiki voor kinderen is een gefilterde vorm van het normale Wikipedia. De informatie die u liever niet aan uw kinderen voorschotelt is er uit gefilterd en de informatie is bovendien opgeschreven in simpel Engels.

Voordelen van Wiki voor kinderen

Het belangrijkste voordeel van Wiki voor kinderen is natuurlijk dat het een veilige omgeving om te leren biedt voor kinderen. De mogelijke ongepaste informatie en afbeeldingen zijn uit de reguliere Wikipedia gefilterd. Een ander voordeel is dat de informatie op Wiki voor kinderen goed leesbaar is doordat er gebruik is gemaakt van het zogeheten Simple English. Deze vorm van Engels is zowel in woordgebruik als in grammatica eenvoudiger en daardoor een stuk beter leesbaar voor kinderen.

Het kan hierdoor ook een hele leuke en leerzame manier zijn om kinderen beter vertrouwd te maken met Engels. De gebruikte taal zorgt ervoor dat de nieuwe informatie voor kinderen goed te begrijpen is. Het laatste voordeel is dat de informatie die via Wiki voor kinderen te achterhalen is, accuraat is.

De informatie wordt uitgebreid gecontroleerd en waar nodig bijgehouden en is daardoor altijd accuraat. Bovendien worden suggesties gedaan waar je meer informatie over een bepaald onderwerp kunt vinden.

Online onderzoek tips voor kinderen

Voor spreekbeurten, werkstukken en andere opdrachten zijn kinderen en tieners steeds vaker afhankelijk van online onderzoek. Het internet is immers een geweldige bron om makkelijk en snel informatie te achterhalen. Om het doen van online onderzoek nog leuker en beter te maken hebben we nog een aantal tips voor kinderen:

– Vermijd downloaden van programma’s en afbeeldingen online.

– Trap niet in misleidende advertenties die zeggen dat je iets gewonnen hebt. Deze zijn bedoeld om je op iets te laten klikken waar misschien wel een virus achter schuilt.

– Geef nooit persoonlijke gegevens uit via het internet. Kies dus ook geen gebruiksnaam met je echte naam of geboortedatum erin verwerkt!

– Probeer waar mogelijk verschillende bronnen te gebruiken voor het checken van informatie. Voor je iets als waarheid ziet moet je dus meerdere bronnen hebben die hetzelfde feit geven.

– Geef degene die informatie heeft opgeschreven de waardering die hij of zij verdient. Als je dus een bepaalde website of informatiebron gebruikt probeer deze dan altijd te noemen in je bronnenlijst.

– Wanneer je iets niet zeker weet, vraag om hulp!